joi, 18 iulie 2013

Despre webhost

Ce este Web Host Manager?
Denumit pe scurt WHM, interfata web de administrare reseller este instrumentul cu ajutorul caruia poti crea planuri de gazduire si conturi, poti administra si modifica aceste aspecte, poti vizualiza statistici si rapoarte, etc.
WHM este pus la dispozitie de cPanel si este astfel creat incat sa poata fi usor de inteles, accesat si administrat.
Important in WHM
Prima data dupa activarea unui cont de reseller trebuie sa accesezi WHM conform indicatiilor din emailul primit de la provider si sa configurezi pachetele de gazduire web (Packages – Add Package). Atentie la crearea pachetelor, sa ai in vedere resursele sitemului pentru a evita pe viitor erori de alocare.
Un pachet este identic cu un plan de gazduire prezent pe orice site de profil. Pastreaza proportiile intre resurse si tine cont ca acest pachet va fi creat pentru a fi alocat tuturor clientilor care comanda la tine pe site planul de gazduire respectiv. Nu crea cate un pachet pentru fiecare comanda sau domeniu adaugat in cont pentru ca te vei incurca mai tarziu si chiar nu are rost o asemenea complicatie.
Dupa ce ai creat pachetele dorite poti proceda la instalarea de conturi (Account Functions – Create an Account). Instalarea unui cont presupune alocarea pentru un domeniu a unui pachet de gazduire, stablirea userului, parolei si adresei de email aferente.
Poti administra conturile de gazduire active la accesarea functiei Account Functions. Ai posbilitatea suspendarii/desuspendarii unui cont, editarii paginii de suspendare, stergerii unui cont  etc.
WHM Automat cu WHMCS
Utilizand programul de administrare hosting WHMCS ai posibilitatea automatizarii WHM. Astfel, la initializarea unei comenzi sistemul va crea automat cont pentru client si ii va trimite email cu datele de acces dand impresia de profesionalism si rapiditate in procesarea comenzii.
In tutorialul urmator vom detalia functiile WHMCS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu